Tejo

wijngebied / wijnregio Tejo
De regio Tejo ligt langs de oevers van de rivier de Taag (Tejo) ten noordoosten van Lissabon. De rivier en de invloed van de Atlantische Oceaan hebben een matigende invloed op het klimaat.Langs de rivier is het vrij vlak, verder van de rivier is het heuvelachtig. De wijnen zijn in het algemeen aromatisch en soepel.

Casal do conde
Casal do conde is in 1927 opgericht door wijnmaker Manuel Henrique in Villa Chã de Ourique. Vanaf de start is gewerkt aan het verkrijgen van de beste wijngaarden in de regio. Momenteel beschikt Casal do Conde over 137 hectare in Taagvallei waarvan 75 ha is aangeplant met wijnstokken. Naast de traditionele Portugese druivenrassen als Touriga Nacional, Tinta Roriz, Castelão, Arinto, Alvarinho, Malvasia en Trincadeira das Pratas zijn ook enkele van oorsprong Franse rassen aangeplant zoals Alicante Bouschet, Syrah, Merlot, Viognier en Sauvignon Blanc.
De wijnen van Casal de Conde zijn het resultaat van eeuwenoude tradities gecombineerd met moderne techniek. Zowel de witte als de rode wijnen zijn zeer aromatisch. De witte zijn fruitig, verfrissend en bloemig. De rode hebben een complex aroma, diepe kleur, zachte tannines en een lange afdronk.