Harold Hamersma schrijft in NRC-Handelsblad over de inheemse Portugese druiven en de wijnen van Quinta da Romaneira, in Delicious bespreekt Ellen Dekkers winterwijnen en beveelt zij Terra d’Alter Alicante Bouschet aan. Het Beste van de Wijnalmanak over Lello rood:
‘Heerlijk soepel glas rood voor weinig geld’
In de winterwijnen test van De Telegraaf is Terra Alicante Bouschet dit jaar winnaar in de categorie rood. De wijn is niet alleen als beste beoordeeld, maar ook de voordeligste van de vijf finalisten!
Terra d’Alter reserva staat in de finale van wedstrijd lekkerste Winterwijn Wit en was de beste Portugese witte wijn. Op de Perswijn winterproeverij in Kasteel de Wittenburg op 27 en 28 oktober wordt de winnaar bekendgemaakt en zijn de finalewijnen te proeven.
De rode wildwijnen van Flor del Vino hebben de finale net niet gehaald, maar scoorden met een 2e, 3e en 6e plaats prima in de categorie Portugal.
Vinoloog Ellen Dekkers schrijft in Delicious over Gatão:
‘Prima lunchwijn en picknickpartner, bij tonijnsalade of andere lichte vis bij wolken of bij zonneschijn’
Maar liefst 153 wijnen uit de hele wereld zijn ingestuurd voor de Wedstrijd ‘koel rood’. Met het behalen van de 2e plaats bewijst Terra dat in Portugal elegante zomerse rode wijnen worden gemaakt en niet alleen zware winterwijnen. Terra TN-CS is een 50/50 blend van de bekendste blauwe druiven van Portugal en Frankrijk. De wijn is gemaakt door Peter Bright, Wine Maker of the year 1992.
‘kersen en pruimen, pepertje, zwarte olijven, intens, soepele finale, heerlijk’